Låt oss ta hand om ditt gamla musikinstrument och vi lovar att det får ett nytt liv

Årligen hamnar mängder av pianon och flyglar på tippen. Samtidigt ligger många andra instrument oanvända och samlar damm hemma hos folk. Det vill Musikreturen ändra på, genom att skapa en plast där vi samlar olika instrument av kvalitet och i fint skick.

Allt började när Alf skulle ersätta sitt gamla slitna piano. Annonserna där pianon skänktes bort var många och det vart nästan svårt att välja. Till slut hämtades ett piano som fick ta plats i vardagsrummet, men vilket tragiskt öde som de andra instrumenten skulle möta blev ett återkommande samtalsämne för Alf och hans son David. Då väcktes iden kring att rädda dessa klenoder till eftervärlden och se till att de återigen kan sprida glädje i nya hem, att på så sätt undvika att pianon hamnar på tippen eller på majbrasan.

Oavsett var dessa fina klenoder hamnar så får de fortsätta sprida glädje mellan generationer och nationaliteter.

 

Socialt ansvar och miljöarbete

Det är mer som förenar än som skiljer oss åt – musiken kan hjälpa oss upptäcka detta.

Hållbarhet handlar lika mycket om socialt engagemang som miljö, och för oss är detta en hjärtefråga. ”Vi måste alla dra vårt strå till stacken och jag hoppas vårt arbete kan inspirera andra att ta ansvar för ett mer hållbart samhälle”, säger David Tengerström, en av ägarna till Musikreturen.

Musik påverkar oss, både när vi lyssnar och när vi själva sjunger eller spelar. Musiken kan vara ett medel att nå fram till och hjälpa utsatta människor. Det finns grupper i samhället som sällan eller aldrig kommer i kontakt med levande musik som äldreboenden, förskolor och föreningar. Därför donerar Musikreturen årligen ett antal instrument till olika organisationer och platser för att skapa musik åt fler människor.